Ердоган: Говорот на омраза, најраспространетиот инструмент на непријателството кон исламот, во подем

Среда, 25 Сеп 2019 | Прочитано 278 пати.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во Њујорк во САД се обраќа на манифестацијата на високо ниво на тема „Борба против говорот на омраза“ чии заеднички домаќини се Турција и Пакистан. 


Претседателот Ердоган рече: „Говорот на омраз е најраспространетиот инструмент на непријателството кон исламот кое што е во подем. Говорот на омраза никогаш не треба да се меша со слободата на мислење. Многу голема клевета и неморал е поистоветувањето на тероризмот со исламот, религијата на мирот. Такво нешто е неприфатливо. Ја поддржуваме идејата за формирање на база на податоци во Обединетите нации, во врска со говорот на омраза.“

[назад]
loading...
Коментари