КФОР загрижен поради инцидентите на Косово

Сабота, 09 Јун 2018 | Прочитано 381 пати.

Командантот на КФОР, Салваторе Кучи, разговарајќи со новинарите, изјави дека должноста на КФОР е да обезбеди сигурност на граѓаните во Косово, без оглед на нивната националност.


Тој посочи дека е загрижен за најновите инциденти во Косово, но дека КФОР работи на тоа тие да бидат спречени.


Куочи додаде дека од “поширока гледна точка” ситуацијата во Косово е многу подобра отколку во 1999 година.

[назад]
loading...
Коментари