Над 270 заболени од морбили во Албанија

Среда, 14 Март 2018 | Прочитано 206 пати.

Во Албанија, епидемијата на мали сипаници се проширува.


Освен деца до една година, кои поради возраста не се вакцинирани, се зголемува бројот на возрасни погодени од овој вирус.
Во Инфективната клиника во Тирана потврдуваат дека секојдневно, се примаат по седум нови случаи со морбили. Од почетокот на месецов се регистрирани над 50 случаи. А досега во оваа соседна земја официјално се регистрирани 271 случај со морбили.


 

[назад]
loading...
Коментари