Поголемиот број Словенци против испраќање мисија во Мали

Вторник, 12 Фев 2013 | Прочитано 329 пати.

Поголемиот број на Словенци се против испраќањето на словенечки војници во Мали, покажуваат резултатите од анкетата на весникот „Дело“.


Дури 75 проценти од испитаниците изјавиле дека се против учеството на словенечки војници во Мали. Само 20 отсто од Словенците го поддржуваат распоредувањето на словенчки војници во Мали.


Словенечката Влада донесе одлука да бидат испратени четворица воени инструктори во Мали во рамките на мисијата на Европската унија.

[назад]
loading...
Коментари