Руската мотоциклистичка група „Ноќни волци“ на Балканот

Среда, 14 Март 2018 | Прочитано 359 пати.

Руската мотоциклистичка група „Ноќни волци“, која е позната по приврзаноста кон рускиот национализам и кон рускиот претседател Владимир Путин најави турнеја по Босна и Србија, наречена „Руски Балкан“. Дваесетина членови на групата, која е под санкции за нејзината поддршка на сепаратистичката војна во Украина ќе патуваат низ Балканот за, како што е соопштено на веб страницата на „Ноќните волци“, да го истражат руското културно влијание на Руското царство на Балканот.

[назад]
loading...
Коментари