Тачи: Сите го знаат сонот на Албанците!

Петок, 05 Окт 2018 | Прочитано 508 пати.

Претседателот на Косово, Хашим Тачи порача дека сонот на сите жители од Косово е обединување со Албанија, додавајќи дека корекцијата на границите не значи размена на територија.

„Зарем не е стратешка цел и обединување со Албанија. Албанците ќе бидат заедно во евроатланското семејство во НАТО и ЕУ. Нема да не мразат ако го промениме знамето. Ако ни се приклучат Прешево, Медвеѓа и Бијановац, ќе се прилагодиме на знамето“, исакна Тачи за спрска „Политика“.

[назад]
loading...
Коментари