Тлото се тресе: Силни земјотреси го разбудија регионот - регистриран и потрес од 6 степени

Сабота, 08 Сеп 2018 | Прочитано 894 пати.

Силни земјотреси ова утро има низ регионот, а најсилниот ги разбуди жителите на Босна со 4 степени според Рихтер.


Земјотрес се почувствува и во Хрватска, а се тресат и Турција и Грција.


Најсилниот потрес во светот се случи предмалку на Филипините со 6,1 степени.


Се очекуваат детали за повредени, штети или жртви.

[назад]
loading...
Коментари