Уапсен водичот на прочуена секта Аднан Октар

Петок, 13 Јул 2018 | Прочитано 1,302 пати.

Турскиот ТВ проповедник 62- годишниот Аднан Октар еден од најпрочуените култови во Турција е уапсен во својата вила во Истамбул.


Уапсен е поради обвинение за криминал, измама, киндапирање, перење на пари и  искористување на верските вредности, уцена и сексуално злоставување.


На снимките може да се видат Октар и неговите следбеницикои полицијата најпрвин ги води во болница па на испрашување.


[назад]
loading...
Коментари