Бени Османоски со силен Хи Кик го совлада Русинот Димитри Мекхаников

Понеделник, 13 Мај 2019 | Прочитано 1,792 пати.

Бени Османоски: Ја сум Бени Османоски кој живеам вo Швајцарија а по потекло од Октиси  за тие што не ме знаат?


Пред две недели имав борба во Швајцарија каде што се борев против Нигерецот Мое Панзу кој што е исто така на исто ниво како и мене професионалец долго време и на кој што  го совладав со едногласна одлука на судиите од 3:0 во поени во корист за мене.

На 11.05 во Саботата се борев во Германија против Русинот Димитри Мекхаников кој што е многу незгоден и добар борец.
Што се однесува до килажата потежок неколку килограми.
Прифатив да се борам одма со него бидејќи бев физички спремен и да прифатам сечиј предизвик не битно за кого ќе се работеше.


Германија се боревме бидејќи таму живее, се борев пред негова публика пред се што е негово, мислам знаете што значи тоа.


Имаше провокации од негова страна пред борбата, но научив дека не треба да паѓам на провокации.


Борбата и се друго фала му на Аллах заврши добро.

Победата ја издвојував со силен Хи Кик што противникот не можеше да се управи од него борбата беше одма стопирана и бев прогласен за победник.

Се заблагодарувам на ТВ Спектра за подршката бидејќи сте единствена телевизија која приказала за мене од Северно Македонските телевизии што не е добро од страна на медиумите кај нас за кој чвствувам дека се уште има поделба по национална и веркса припадност. Поздрав и Селлам до сите во Северна Македонија...

Наведе Бени во својата изјава на нашиот портал.

На Бени му посакуваме уште многу победи ,и исто дека има огромна подршка од своите сонародници... 


 


 


 


 


 


 


 

[назад]
loading...
Коментари