Браќата Асани од Америка донираат во Општа болница во Струга

Четврток, 13 Сеп 2018 | Прочитано 3,710 пати.

Општа болница Струга доби донација од околу 1.000 постелнина, два транспортни уреди за постелнина и две коли за превоз на неподвижни лица, кои доаѓаат од браќата Наим Асани и Шптим Асани од Америка.


Претставници од Општина Струга заедно со Претседателот на Советот на општината и заменик-Министерот за Здравство, присуствуваа на предавањето на донацијата од браќата Асани, каде што оствари средба со генералниот директор на болница Струга и разговараа за тековните перформанси и состојба на болницата


Денес добиваме медицинска донација за да им служиме на пациентите хоспитализирани во нашата болница, им благодариме на браќата Асани за оваа донација, рече директорот на болницата Реџеп Даути.


Во присуство на заменик Министерот за здравство и претставници на општина Струга донацијата беше предадена на Дурата Асани.


----------------------------------------------------------------


Vëllezërit Asani nga Amerika dhurojnë donacion në Spitalin e Pergjithshëm të Strugës


SP Strugë pranoi një donacion prej rreth 1000 carshafësh, 2 paisje transportuese për carshafët si dhe 2 karroca për transportin e personave të palëvizshëm, që vinë nga vëllezërit Naim dhe Shpëtim Asani nga Amerika.


Përfaqësues nga Komuna e Strugës sëbashku me Kryetarin e Këshillit Komunal si dhe zv.Ministrin e Shëndetësisë morrën pjesë në dorëzimin e donacionit nga vëllezërit Asani, ku dhe realizuan një takim me drejtorin e Spitalit të Përgjithshëm të Strugës dhe diskutuan për punën dhe gjendjen aktuale të spitalit.Ne sot po pranojmë një donacion mjekësor që do të vihet në shërbim për pacientët e shtruar në spitalin tonë, prandaj falenderoj vëllezërit Asani për këtë donacion theksoi drejtori i spitalit Rexhep Dauti.


Nën pranin e zv. Ministrit të Shëndetësisë dhe përfaqësuesve të komunës së Strugës dorëzimin e realizoi Dhurata Asani.
[назад]
loading...
Коментари