Честитка по повод пресрет на месецот Рамазан од страна на градоначалникот на општина Струга г-дин Рамиз Мерко

Вторник, 15 Мај 2018 | Прочитано 1,449 пати.

Почитувани муслимански верници,

Во пресрет на Рамазан, месец кој симболизира жртва, побожност, милосрдие и благосостојба, ми претставува чест да им посакам на сите граѓани и сонародници припадници на исламската вера во име на општина Струга и во мое лично име, убав дочек на овој свет и благословен месец.


Овој благословен месец да ни послужи за споделување мир, толеранција и меѓусебно почитување, солидарност и доброчинство.


Ви посакувам лесен пост и прифатени молитви!

Градоначалникот на општина Струга
Рамис Мерко...


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jemi në prag të muajt të Ramazanit, muaj ky që paraqet simbol të sakrificës, devotshmërisë, bamirësisë, adhurimit dhe mëshirës, kam kënaqësin që në emër të komunës së Strugës dhe në emrin tim personal, t’u uroj të gjithë qytetarëve dhe bashkatdhetarëve të besimit islam këtë muaj të shenjtë.


Le të na shërbejë ky muaj i bekuar për të reflektuar mbi paqen me veten dhe të tjerët, tolerancën dhe respektin e ndërsjellë, solidaritetin dhe bamirësinë.


 

[назад]
loading...
Коментари