Членови од Бреинобреин Охрид добија сертификат за поставен Гинисов рекорд

Вторник, 14 Мај 2019 | Прочитано 150 пати.

Единаесет деца од Центарот за развивање на животни вештини Бреинобреин-Црвен крст Охрид, кои на 24 ноември 2018 година учествуваа на меѓународниот Бреинобреин натпревар во Дубаи, покрај со бројни награди се стекнаа и со Сертификат за поставен Гинисов рекорд за најголем одржан час по ментална аритметика, со учество на повеќе од 3200 учесници.

Сертификатите на БОБ генијалците им беа доделени на 12 мај, во Скопје од страна на Мастер франќизерот на Бреинобреин програмата Драгана Гвозденовиќ и тренерот Валентина Кузмановска.

Извор:Ohridnews

[назад]
loading...
Коментари