Градоначалник на општина Струга овозможува донација за Општа болницата во Струга од Шведска

Недела, 02 Дек 2018 | Прочитано 982 пати.

Градоначалник на општина Струга г. Рамис Мерко овозможува донација за Општа болницата во Струга од Шведска


На иницијатива на Градоначалник на Општина Струга г. Рамис Мерко е овозможено ова инвентаризација во Општата болница во Струга

ОБ Струга денеска доби донација од околу 21 кревет, ортопедска опрема и електрични инвалидски колички за превоз на пациенти во вредност од околу 300.000 евра кои беа донесени од Шведска. Денес добивме медицинска донација која ќе биде ставена во употреба за пациентите хоспитализирани во нашата болница затоа Градоначалникот Мерко му се заблогадари на г-ѓа Марија Розенгрин, на заменик Министер за здраство г.Асим Муса, на Директорот на болницата г. Реџеп Даути и на шефот на кабинет г. Дашмир Насуфи за реализацијата на ваквите донации.Како и компанијата Ган 2007, сопственикот Гани Шемо за овозмоожување на транспорт на опрема од Шведска до Македонија.

[назад]
loading...
Коментари