Гром го гo оштети многу системот на ЕВН кај селата Шум, Заграчани и Горма Белица

Среда, 11 Сеп 2019 | Прочитано 69 пати.

Поради лошите временски услови со многу електрични испразнувања (громови), еден гром удрил токму на системот електрична енергија што ги снабдува пумпите кај пумпната станица во село Шум и истиот претрпел големо оштетување.


Како последица на ова денес ќе има слабо снабдување со вода за пиење во целиот град и селата на Општина Струга додека не се санира овој голем дефект.


Нашите екипи заедно со екипите на ЕВН Македонија се во местото на настанот и прават максимални напори да го оспособат системот што побрзо за барем во утрешниот ден да се нормализира снабдувањето со вода за пиење.
Ве молиме за разбирање и трпение.
Со почит,


МЈП Проаква Струга


-----------------------------


Rrufeja dëmton rëndë sistemin e EVN-së në zonën e fshateave Zagraçan, Shum dhe Belic e Sipërme


Për shkak të motit të keq dhe me shumë shkarkime elektrike (rrufe), një e tillë i ka rënë pikërisht sistemin e energjisë elektrike që furnizon me rrymë pompat në stacionin pompues për ujë të pijshëm në fshatin Shum të cilin e ka dëmtuar shumë.


Si pasojë e kësaj sot do të ketë furnizim të dobët me ujë në gjithë qytetin dhe fshatrat e Komunës së Strugës derisa të bëhet sanimi i këtij defekti të madh.


Ekipet tona janë në vendngjarje së bashku me ekipet e EVN Maqedonisë, dhe po bëjnë përpjekje maksimale që sistemin ta vënë në funksion sa më shpejt që të paktën ditën e nesërme të normalizohet furnizimi me ujë të pijshëm.
Ju lutemi për durim dhe mirkuptim,
Me respekt,NPN Proaqua Strugë. 

[назад]
loading...
Коментари