Хуманитарното друштво Labunista-CH со проект за чиста и здрава средина...

Четврток, 15 Авг 2019 | Прочитано 2,037 пати.

Почитувани Лабуништани, деновиве сме згрозени од лошите слики на расфрлано ѓубре насекаде во околината на нашето место на живеење. Хуманитарното друштво Лабуништа од Швајцарија својот одмор како и секогаш го користи во своето родно место, но лошите слики и нечистотијата не ги остава да седат мирни и гледаат нечисто место, и како нашите деца дишат нечист воздух кој негативно се одразува врз здравиот живот.Нашата вера која се подпира на чистота и која напоменува дека е половина од нашиот иман, не дозволува вакви постапки на нецивилизирани граѓани кои немаат почит кон својата вера поточно кон самите себеси.Па затоа утре 16.08.2019 год. Петок после Џума во 15:00 часот организира чистење на депонија со финансирана механизација од страна на хуманитарното здружение, а како најзагрозена локација моментало е локацијата кај месноста викана горна краста, апелираме до сите хумани граѓани кои се во можност за подршка на овој добронамерен гест да присуствуваат и помогнат во одстранување на одпадот а воедно ќе биде подтик за будење на свеста, и ќе земе поука еднаш засекогаш да ја чува својата средина и да се грижи за своето преубаво Лабуништа...Со почит: Хуманитарно Друштво Лабуништа Швајцарија....

[назад]
loading...
Коментари