Интернационални маратонци промовираа меѓународен мир во Струга

Понеделник, 12 Март 2018 | Прочитано 455 пати.

Претставници на општина Струга вчера беа домаќини на интернационалниот тим на маратонци кои трчаат да промовира меѓународен мир, единство, пријателство и разбирање.


Трката за Мир е глобална штафетна трка која не е од натпреварувачки карактер. Составена е од интернационален тим маратонци-волонтери и има за цел да промовира меѓународен мир, единство, пријателство и разбирање. Подавајќи го факелот од рака на рака, трката поминува низ многу држави на различни континенти и на тој начин поврзува мнозина училишта, огранизации, градови и луѓе од различни националности и култури насекаде во светот.


„Општина Струга продолжува да ги поддржува ваквите настани и да става акцент на единството, пријателството и меѓусебото разбирање.“ – велат од Општина Струга


Извор:Strugaonline

[назад]
loading...
Коментари