Изложба на книги од роднокрајни автори – родени во јули

Понеделник, 08 Јул 2019 | Прочитано 155 пати.

Од денеска во „Прличевата одаја“ во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид поставена е изложбата Роднокрајни автори – родени во јули“.


Овој месец библиотеката според својата евиденција ги одбележува родендените на следните автори: Љупчо Милковски, Розе Костеска, Јошко Србиноски и Ацо Силјаноски.


Изложбата на книги е отворена до петок 12 јули, а читателите можат да ја посетат секој работен ден од 8 и 30 до 16 часот.


Извор: Ohridnews

[назад]
loading...
Коментари