ЈП„Комунално“: Нашите екипи продолжуваат со интензивно чистење на снегот од улиците и тротоарите

Петок, 18 Јан 2019 | Прочитано 1,000 пати.

Во текот на вчерашниот ден работниците на ЈП„Комунално“- Струга .Од раните утрински часови со механизација и рачен алат работниците на ЈП„Комунално„ – Струга ги чистеја од снег и мраз главните улици на градот.-информираат од ЈП „Комунално“.

Од таму додаваат дека со сопствена механизација на терен се вклучиле и фирмите со кои ЈП„Комунално“- Струга има склучено договори за соработка.

Снегот и мразот од коловозите се расчистува со ровокопачи, тешки камиони со монтирани специјални ножеви за снег, трактори исто така со монтирани ножеви за снег, а во ноќните часови беа активни и тракторите со приклучоци за расфрлување на песок и сол.


Извор: Strugaonline

[назад]
loading...
Коментари