Каратистите од Лабуништа со медали се вратија од Охрид опен 2019

Понеделник, 20 Мај 2019 | Прочитано 727 пати.

Неделата 19.05.2019год во организација на карате клубовите Чоле и Кун-су-то од Охрид, во спортската сала Билјанини извори  беше организиран Меѓународниот карате натпревар Охрид опен 2019.
Карате клубот Ерол 2007 -Лабуништа учествуваше со 9 натпреварувачи:

    1. Берин Салоски  категорија  Кумите -38кг
    2. Анел Зенделоски категорија Кумите -42кг
    3. Шехид Даноски  категорија Кумите +46кг
    4. Ивзијан Шерифоски категорија Кумите -38кг
    5. Амил Зенделоски  категорија Кумите -30кг , и  категорија кати 2Ниво
    6. Омер Адилоски категорија Кумите +46
    7. Фатмир Велиоски  Кумите категорија-45кг
    8. Анес Максутоски Кумите категорија -36кг, и категорија кати 2ниво
    9. Раимка Јускоска  категорија Кумите -45кг, и категорија кати 2ниво

Со медали се закитија :
    1. Ивзијан Шерифоски категорија Кумите -38кг  освои 3 место,
    2. Амил Зенделоски  категорија Кумите -30кг , освои 3 место  и категорија кати 2Ниво  освои 3 место,
    3. Фатмир Велиоски  Кумите категорија-45кг  освои 2 место,
    4. Анес Максутоски Кумите категорија -36кг освои 2 место, и категорија кати 2ниво  освои 3 место,
    5.  Раимка Јускоска  категорија кати 2ниво  освои 3 место.

Предводник и тренер беше Ерол Зенделсоки кој што работи на оформување на нови генерации на караристи. 

[назад]
loading...
Коментари