Лабуништа, протест против каменоломите

Вторник, 16 Јул 2019 | Прочитано 1,376 пати.

На ден 19.07.2019 година (ПЕТОК) еколошко друштво НАТУРА-ЛАБ ќе организира протест кој ќе се одржи во месото суво поле (КОРЕА) на магистралниот пат Струга-Дебар со почеток во 15:00часот.


        -Ги повикуваме сите Еколошки и други здруженија кои ја сакаат и чувуваат животната средина и природните убавини да ни дадат подршка со нивно присуство на протестот.Исто така ги замолуваме и повкуваме сите граѓани а посебно жителите кои живеат во подмножјето на планината Јабланица да земаат што помасовно уќество на истиот настан


Еколошко друштво НАТУРА-ЛАБ -Лабуништа
[назад]
loading...
Коментари