Лабуништани формираа Хуманитарно друштво во Швајцарија

Понеделник, 10 Сеп 2018 | Прочитано 5,053 пати.

На ден 09.09.(Недела)по прв пат се формира Хуманитарно друштво - LABUNISHTA CH -Во градот Цирих со голема присутност и радост на сите присутни,кои од различни Кантоони од сите делови на Швајцарија дојдоа и ја подржаа оваа иницијатива. Целта на ова хуманитарно друштво е да Лабуништани во Швајцарија бидат во врска со своето родно место и помагаат на сите оние кои имаат потреба. На првиот собир се направи прва солидарна акција и подршка за нашиот клуб ФК Лабуништа 2011.Исто така беше составен и одбор а како претседател беше избран Нагим Мустафоски.Со почит од одборот на Лабуништа во Швајцарија...

[назад]
loading...
Коментари