Локализиран пожар во Боровец

Четврток, 08 Ное 2018 | Прочитано 1,443 пати.

Вчера 07.11.2018 г. во местото викано Петарчес на оддалеченост од 800 метри над село Боровец по иницијатива на Млади еколошки активисти предвоедни од екологистот Ружди Смајлоски спречен и локализиран беше пожар кој веќе 4 дена беше активен со можност да предизвика големи катастрофи и да се приближи до населеното место.


Но од страна на активистите беше успешно изгасната и локализирана голема површина на шумско подрачје кај атарот на село Боровец и атарот на село Лабуништа. Исто така тие апелираат до месното население ловџии дрвари и други лица, да внимаваат на однесувањето во природата и да го следат примерот на овие млади екологисти...


 

[назад]
loading...
Коментари