Нови искуства и совладување на карате вештините на летниот карате семинар Струга 2019

Петок, 09 Авг 2019 | Прочитано 400 пати.

Од 01.08.2019год до 09.08.2019 год. во Струга се одржа семинар за карате, организиран од Проф. Бесник Мурати, долгогодишен карате инструктор .


Каратистите од Лабуништа беа предводени од тренерот Ерол Зенделоски, кој што работи за унапредување на карате спортот во Лабуништа.


Тренинзите се одвиваа со замисленото темпо и благодарение на инструкторите кој што го водеа тренигот, децата со големо задоволство ги демонстрираа техниките, катите и борбите кој што инструкторите му ги презентираа.


Во текот на предвидените тренинзи инструкторите праве групи и ги селектираа децата кој што ќе работи, техника, ката и борба.



Инструктори кој што го водеа тренигот беа:


- Незир Рама, долгогодишен претседател на карате федерација на Косово,
- Шефи Речи, инструктор 5 Дан, основач на многу карате клубови и голем подржувач на карате спортот во Лабуништа,
- Рамадан Бериша, карате инструктор од Лондон,
- Хасан Бунјаку, карате инструктор
- Гани и Халил Махала, карате инструктори,
- Африм Красничи, карате инструктор,
- Ветон Мурати, карате судија,
- Берат Јакупи, повеќекратен европски и балкански шампион,
- Ерол Зенделоски, карате инструктор,
- Дрилона Хани, повеќекратен шампион на Македонија,
- Проф. Шпреса Мурати беше ангажирана за изучување на Англискиот јазик.



Каратистите кој што зазедоа учество на семинарот од Лабуништа беа:


- Сарина Демишоска
- Мустафа Сулејмани
- Абдулсамед Нуредини
- Берин Салоски
- Шехид Даноски
- Анел Зенделоски
- Абдулкадир Нуредини
- Ивзијан Шерифоски
- Амил Зенделоски
- Сабит Сулејмани
- Раимка Јускоска
- Омер Демишоски
- Менил Велиоски
- Анес Максутоски
- Фатмир Велиоски


Тренинзите се одржуваа два пати во денот и задоволството беше големо на децата што зазедоа учество на семинарот.

























































 

[назад]
loading...
Коментари