Поради санирање на дефект во селата Заграчани, Велешта и Долна Белица ќе има прекин на вода...

Понеделник, 08 Апр 2019 | Прочитано 674 пати.

МЈП Проаква Струга ги известува жителите на селата Заграчани, Велешта и Долна Белица дека поради изведување на работи за санирање на голем дефект што се случил кај Горно Беличките извори, утре и задутре, односно на 9-ти и 10-ти Април, во овие населени места ќе има прекин на водоснабдувањето.


МЈП Проаква Струга моли за разбирање и трпение од страна на жителите на овие локалитети, а ние ќе се потрудиме максимално што побрзо да го санираме дефектот и да ја доведеме состојбата во нормала.


Со почит, МЈП Проаква Струга


------------------------------------------


NPN Proaqua Strugë I njofton banorët e fshatrave Zagraҫan, Veleshtë dhe Belicë e Poshtme se për shkak të punimeve për sanimin e një havarie të madhe që ka ndodhur tek burimet në Belicë të Epërme, nesër dhe pasnesër, gjegjësisht në datat 9 dhe 10 Prill, në këto vendbanime do të ketë ndërprerje të furnizimit me ujë të pijshëm.


NPN Proaqua lutet për mirkuptim dhe durim nga banorët e këtyre lokaliteteve, ndërsa ne do të bëjmë përpjekje maksimale që sa më shpejt ta sanojmë havarinë dhe ta sjellim gjendjen në normalitet.


Me respekt, NPN Proaqua Struge


 

[назад]
loading...
Коментари