„Порта Вевчани“ ќе никне на влезот од „державата“

Сабота, 16 Март 2013 | Прочитано 3,995 пати.

Во месноста викано Суво поле наскоро ќе се издигне голема порта наречена „Порта Вевчани“. 

Портата е донација на вевчанската градежна компанија „ВИА“. Таа ќе биде осветлена со канделабри и ќе го разубавува влезот на Вевчани.


Камен темелникот на Порта Вевчани со верски обичаи беше поставен на 10 март. На свеченоста присуствуваа донаторите, политичари и жители на Вевчани, кои ја поздравија изградбата на портата.

[назад]
loading...
Коментари