После реакции на граѓани на опсштина Струга, преземени мерки во врска со кучињата скитници...

Понеделник, 10 Јун 2019 | Прочитано 755 пати.

По реакциите на граѓаните кои реагираа оправдано во врска со кучињата скитници Општина Струга ги известува загрижените граѓани дека ги има преземено сите мерки за спречување и надминување на оваа ситуација.


Невозможно е да се сместат преку 50 кучиња секој месец. Но затоа ја следиме ситуацијата и работиме на тоа и досега имаме успеано да сликаме неколку возила со регистарски табли од други градови кои носат кучиња-скитници во Струга. Ваквите случаеви ги имаме пријавено во ПС-Струга.


Апелирамедо сите граѓани да ги сликат ваквите возила и да ги пријават истите до надлежните органи.


Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга

[назад]
loading...
Коментари