Прво па женско во Струшката болница

Среда, 02 Јан 2013 | Прочитано 427 пати.

Во Струшката болница  се роди првото дете во 2013 година.Мајката Билјана Мартиноска од Струга на  свет донесе здраво женско девојче,тешко 2,6 килограми,информираат од Болницата.


Во Струшката болница, во која поради реновирањето на Охридската општа болница се породуваат и жени од Охрид,во 2012 година се родиле 1.280 бебиња.

[назад]
loading...
Коментари