Се поставуваат клупи на новиот струшки кеј, Општина Струга апелира да не се оштетува урбаната опрема

Сабота, 11 Мај 2019 | Прочитано 601 пати.

Општина Струга почна со поставувањето на клупите во новиот кеј со цел да им овозможиме на граѓаните услови за релаксација и одмор.


Апелираме до граѓаните да внимаваат и да ја чуват урбаната опрема која служи за сите граѓани.


Добрите дела се прават тогаш кога сите работиме заедно! Затоа ве молиме да ги пријавите лицата кои ќе ја оштетат или уништат урбаната опрема , на официјалната веб страница на Општина Струга, на социјалната мрежа Фејсбук или по електронска пошта на info@struga.gov.mk.


Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга


-------------------------------------------------


Komuna e Strugës filloi me procesin e vendosjes së ulëseve përgjatë bulevardit të ri, që qytetarëve t ju krijojmë kushte për tu relaksuar dhe për të pushuar.


Apelojmë deri tek qytetarët që të ruajnë pajisjet urbane që janë në shërbim të të gjithëve.


Punët e mira bëhen kur të gjithë punojmë bashkë! Andaj, të denoncohen dëmtuesit eventual të pajisjeve urbane në faqen zyrtare të Komunës së Strugës, në rrjetin social Facebook dhe përmes e-mailit të komunës: info@struga.gov.mk


Zyra për marrëdhëni me publikun,
Komuna e Strugës
 

[назад]
loading...
Коментари