Свечено пуштена во употреба новата училишна спортска сала во Лабуништа

Петок, 13 Сеп 2019 | Прочитано 2,373 пати.

Денес со свечена манифестација во присуство на гости од локално и централно ниво како и граѓани на Лабуништа и соседните метса во употреба свечено беше отворена новата училишна спортска сала.На церемонијата присуствуваа претседателот на Демократската унија за интеграција     Али Aхмети заменик премиерот Садула Дураки министерот за економија Крешник Бектеши министерот за образование Арбер Адеми градоначалникот Рамиз Мерко и како домаќин пратеникот во собранието Агим Шаќири.

Вчера во Шипковица, денес во Лабуништа за отварање на нова спортска сала во основното училиште Мурат Лабуништи.


Конечно ја официјализиравме оваа капитална инфраструктурна инвестиција вредна 47,5 милиони денари.


Верувам дека многу спортисти што ќе излезат од ова спортска сала ќе го достигнат врвот на успехот во меѓународната сцена.


Се гледаме наскоро и на други општини!


Со среќа!


Стои на ФБ профилот на министерот за образование Арбер Адеми...

[назад]
loading...
Коментари