Во Лабуништа одбележан денот на пролетта

Четврток, 21 Март 2019 | Прочитано 1,030 пати.

Здружението Толеранца-Лаб, О.О.У Мурат Лабуништи и Месната Заедница на Лабуништа, по повод денот на пролета организираа акција за чистење на улиците низ Лабуништа, поставување на корпи низ низ дворот на училиштето, како и засадување на дрва во рамките на самото училиште.


Целта на оваа акција е подигање на свеста кај најмладите како и значењето на чиста средина.


--------------------------------------------------


Në Llabunishtë u shënua dita e pranverës


Shoqata "Toleranca" Llabunishtë, Bashkësia Lokale  e Llabunishtit dhe Shkolla Fillore "Murat Llabunishti", me rastin e ditës së pranverës organizoi nje aksion për pastrimin e rrugëve  të fshatit, vendosjen e shportave  për mbeturinat në oborrin e shkollës, si dhe mbjellja e  drunjve në kornizat e vet shkollës.

Qëllimi i këtij aksioni ishte ngritja e vetëdijes tek të rinjtë si dhe rëndësinë e pastërtisë.

[назад]
loading...
Коментари