Во среда ќе се врши дезинсекција во Струга и околината, пчеларите да ги заштитат пчелите

Вторник, 25 Јун 2019 | Прочитано 257 пати.

Oпштина Струга преку соопштение за јавност ги известува граѓаните дека на подрачјето на општина Струга на 26.06.2019 година (среда) ќе ce спроведе теристичка (од земја) дезинсекција со цел уништување на комарци, како и дератизација на шахти.


Запрашувањето ќе се врши во период од 21.00 до 06.00 часот со апарат за УЛВ ладно запрашување.


Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени сите населени места.


Извор:Strugaonline

[назад]
loading...
Коментари