Започнува изградбата на уште еден резервоар за вода за пиење во Лабуништа...

Среда, 10 Окт 2018 | Прочитано 3,753 пати.

Известување: Утре 11.10. (Четврток) со почеток во 12 часот ќе се постаувава камен темелник на резорвоар за вода за пиење со капацитет од 700м3 во с. Лабуништа. Проектот е финансиран од општина Струга и Министерството за животна средина и просторно планирање. Градежните работи ќе ги изведува фирмата ЕРР-КОП од Лабунисшта. Фирмата задолжена за реализирање на овој проект веќе активно работи со проширување на патот за полесна и побезбедна проодност до местото каде е предвидено да биде резорвоарот за вода.


На настанот ќе присуствува градоначалникот на општина Струга Рамиз Мерко, пратеникот Агим Шаќири, советникот од Лабуништа во Општина Струга Мурат Шабани и други функцинонери од локалната и централната власт.

 


 

[назад]
loading...
Коментари