Здружение на пензионери од Лабуништа учесник на 23-те Републички пензионрски игри во Вевчани

Понеделник, 11 Јун 2018 | Прочитано 1,563 пати.

ЗП – од Лабуништа на 9 јуни беше едно од седумте здруженија на пензионери од четвртиот регион,кое зеде учество во спортските пензионерски игри,учество зедоа:ЗП-лабуништа,Струга,Охрид и Дебарца,Кичево,Македонски Брод и домаќинот ЗП-Вевчани,кои се натпреваруваа во единасет дисциплини.

Екипата од ЗП Лабуништа која ја предводеше претседателот на здружението Лутви Ќазимоски,зеде учестви во дисциплината стрелаштво,кое постигна завидни резултати.

Текст и фото:СТОЈАН КУКУНЕШОСКИ

[назад]
loading...
Коментари