22.април неработен за граѓаните од католичка вероисповед во Р.С.Македонија

Понеделник, 15 Апр 2019 | Прочитано 143 пати.

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 22 април 2019 година (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден, е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од католичка вероисповед им го честита празникот.
                             
Одделение за односи со јавност

[назад]
loading...
Коментари

Македонија