Безвизен режим меѓу Македонија и Кина

Среда, 14 Март 2018 | Прочитано 206 пати.

Безвизен режим меѓу Македонија и Кина- се креваат границите за државјаните на двете земји, реши вчера Владата. Одлуката доаѓа по предлог на министерствата за надворешни за потпишување меѓусебна спогодба.


Како што соопшти владината прес-служба, на седницата е прифатен и предлогот за поведување постапка за водење преговори за потпишување спогодба за еднострано времено укинување на визите за краткорочен престој за државјаните на Република Украина, Руската Федерација, Азербејџан и Казахстан.


Извор:МРТ

[назад]
loading...
Коментари

Македонија