Мицкоски ја почна посетата на Словенија

Понеделник, 12 Фев 2018 | Прочитано 130 пати.

Почна неколкудневната посета на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на регионот. Тој во Словенија веќе се сретна со лидерот на словенечката опозиција Јанша со кого разговарале за соработката, политичката состојба и за членството во ЕУ и во НАТО.


Македонија мора да оствари реален напредок во областа на евроинтеграциите, а воедно да се престане со голиот популизам на владата без реформи.


Мицкоски на регионалната турнеја по Словенија ќе ги посети и Хрватска и Србија.


извор: МРТ

[назад]
loading...
Коментари

Македонија