Во Босна и Херцеговина само со лична карта

Понеделник, 12 Март 2018 | Прочитано 430 пати.

Како што најавија премиерот Зоран Заев и претседавачот на Советот на министри на БиХ, Денис Звиздиќ, на заедничката прес-конференција во Владата, наскоро во Босна и Херцеговина македонските граѓани ќе може да патуваат само со лична карта. Ова значи дека и на граѓаните на БиХ за влез во Македонија нема да има биде потребен пасош, туку само лична карта.


Со лична карта македонските граѓани може да патуваат и во Србија и во Албанија.


извор:OhridNews

[назад]
loading...
Коментари