Локални
 • Објавени се наградените книги на конкурсот „Бран“

  Објавени се наградените книги на конкурсот „Бран“

  Здружението за литература, култура и наука „Бран“ од Струга и Списанието „Бранувања“, деновиве ги објавија книгите: збирката раскази „Мисија“ од Петре Димовски и поетската збирка...

 • Се средуваат муслиманските гробишта

  Се средуваат муслиманските гробишта

  По активностите за средување на христијанскиот дел од градските гробишта, денес, започна расчистувањето на отпадот и уредувањето и на муслиманскиот дел од гробиштата. Како што најави градоначалникот Никола...

 • Физички нападнат 51-годишен стружанец

  Физички нападнат 51-годишен стружанец

  Полициската станица од Струга поднесе кривични пријави против 46-годишниот Б.Р. од струшко Велешта и 41-годишниот В.Р. од Струга, поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело...

 • Ловеле риба со недозволен риболовен алат

  Ловеле риба со недозволен риболовен алат

  Рибочуварската служба на концесионерот на рибниот фонд на риболовен ревир река Црн Дрим 1 – ЗРСК Пастрмка од Струга во соработка со Државниот инспекторат за земјоделие ПО Охрид, вчера извршија контрола на...

 • Проаква должи над 350 милиони денари

  Проаква должи над 350 милиони денари

  МЈП Проаква Охрид должи вкупно над 350 милиони денари, според завршните сметки загубата на Работна единица Водовод Охрид е 22 милиони и 900 илјади денари, додека загубата на ниво на целото јавно претпријатие со...

 • Ограбен магацин на „ЕМО“ - Охрид

  Ограбен магацин на „ЕМО“ - Охрид

  Арамија крадејќи проводници и разновидни алати направил штета од 5.000 евра во магационот на фирмата „ЕМО“-Охрид.
  Според информациите од Министерството за внатрешни работи во перидот од осум до 11...

 • После црвените линии поставени во струшката чаршија, охридската чаршија доби жолти линии

  После црвените линии поставени во струшката чаршија, охридската...

  Сопствениците на кафе-баровите кои работат во охридската чаршија, со своите маси и столици не смеат да ги надминат жолтите линии кои се означени од локалните власти.


  Со вакви линии е обележан и...

 • Регионална работилница за капацитети за вработување во Охрид

  Регионална работилница за капацитети за вработување во Охрид

  Во хотелот „Белви“ во Охрид денес се одржува работилница на тема „Размена на искуствата од функционирањето и градењето на капацитети на јавните служби за вработување во земјите во регионот“.
  ...

 • Годишен концерт на „Соната“ во Струга

  Годишен концерт на „Соната“ во Струга

  Во Големата сала при Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, во петок на 14-ти јуни, со почеток во 20:00 часот музичкото студио „Соната“ ќе го одржи годишниот концерт.
  Учесниците во една...

 • Од денеска „Рамстор“ и во Охрид

  Од денеска „Рамстор“ и во Охрид

  Нов супер маркет на „Рамстор“ од денеска е отворен за охриѓани, но и за туристите кои престојуваат во градот.
  Маркетот е лоциран во поранешните ресторани „Џино“ и „Бад“ на главниот...