Хабиб го порази Дастин Поарие и ја одбрани титулата

Сабота, 07 Сеп 2019 | Прочитано 1,182 пати.

Хабиб Нурмагомедов ја одбрани титулата во лесна категорија во УФЦ совладувајќи го Дастин Пориер.


Кабиб од почеток на борбата тргна во свој стил. Го фрли Пориер на под и се обиде брзо да заврши но Пориер добро се бранеше.


Пориер во втората рунда Го погоди неколку пати Кабиб, но набрзо повторо беше фрлен под  Кабиб имаше апсолутна доминација и контрола која му носеше бодови.


Во почетокот на третата рунда Пориер го нападна, Кабиб се ослободи и одново превзема контрола над борбата и во оваа рунда го приморува Пориер да се предаде и ја одбрани титулата шампион.

[назад]
loading...
Коментари