Асад од руска база си дојде нечепнат на работа

Сабота, 14 Апр 2018 | Прочитано 172 пати.

Сирискиот претседател Башр ал Асад без никакви последици од ноќниот ракетен напад врз Дамаск пристигна на неговото работно место во претседателската палата во Дамаск.


Сириските државни медиуми ја пренесоа снимката од Асад во обид да докажат дека предводникот на режимот не е повреден ниту настрадан во вчерашните силни, но контролирани воздушни напади на САД помогнати од сојузниците Франција и Велика Британија.


Исто така се верува дека Башр ал Асад бил пренесен на безбедна локација во руска база која била силно обезбедувана, па така било каква можност за негова елиминација со нападите била исклучена.


САД тврди дека неодамнешниот хемиски напад во Гута бил нарачан и изведен од страна на воени сили под контрола на Асад и токму затоа е наредена оваа воена интервенција со цел да се спречи хемиското оружје на Сирија.

[назад]
loading...
Коментари