Австријците се против ширење на ЕУ

Четврток, 14 Јун 2018 | Прочитано 358 пати.

Пред преземањето на претседавањето со Европската унија, најголемиот дел од Австријците се изјаснија против понатамошно ширење на Унијата, покажуваат резултатите од анкета на институтот Аконсулт.


Дури 73 отсто Австријци одбиваат прием на нови држави во ЕУ, а само 19 отсто имаат позитивен став за понатамошни ширење на пример, со држави од Запден Балкан.


Кога станиува збор за бегалци, 54 отсто веруваат дека ЕУ нема да може да изнајде заедничко дејствување и истровремено, 35 отсто се уверени дека ќе има единствено решение.

[назад]
loading...
Коментари