Драматично слетување во Франција: Авион се забил во снегот

Сабота, 09 Фев 2019 | Прочитано 350 пати.

Пилотот на мал авион немал време да го исконтролира леталото, па најбезбедно било да препушти да се забие во купот со снег.

Ова се случувало во близина на францускиот ски-центар Куршевал. Авионот се излизгал од пистата и се забил во купот снег во близина.

За среќа, во оваа несреќа нема загинати. Потешко повредена е една жена. Покрај пилотот, во леталото имало уште пет патници.

Нивна среќа било што снегот навеал во голема количина и со тоа е спречена поголема катастрофа.


[назад]
loading...
Коментари