Еруптира најактивниот вулкан во Јапонија, исфрли пепел до 4000 метри висина

Вторник, 17 Сеп 2019 | Прочитано 234 пати.

Еруптира еден од најактивните вулкани во Јапонија, Сакуријам и над кратерот исфрла облак од пепел на најмалку 1000 метри висина, пренесува Еј-би-си њуз.


Според Советодавниот центар за вулканска пепел во Токио пак, облакот од пепел над вулканот достигнал висина од 4000 метри, односно 2880 метри над кратерот.


[назад]
loading...
Коментари