Кај нас лето, а во Швајцарија падна 50 сантиметри снег

Петок, 06 Сеп 2019 | Прочитано 1,098 пати.

Швајцарските Алпи се целосно покриени од снег. Дури, висината на снегот во некои места стигнува до 50 сантиметри.


Областа Готхард Пас е најстуденото место и со повеќе снежни врнежи, пренесува. Температурите се до -16 степени, а се очекува понатамошно заладување.

[назад]
loading...
Коментари