Масакр во Сирија

Четврток, 07 Фев 2013 | Прочитано 310 пати.


Вознемирувачка снимка на Јутјуб прикажува напад врз демонстрантите во Сирија. Нападот почнува во моментот додека едно девојче пее: „Слободата, слободата, ја сакаме слободата и наспроти тоа што го сакаш ти Башар, ние ќе ја имаме нашата слобода“.


Сириската војска продолжи и денеска да ги бомбардира бунтовничките позиции околу Дамaск, каде за 24 часа беа убиени 55 лица, меѓу кои и 19 цивили, тврдат опозициски активисти. Сириската опсерваторија за човекови права со седиште во Лондон, наведува дека цивилите, меѓу кои се и три жени, загинале кога проектилите го погодиле кампот Јармук, кои го населуваат Палестинци.


 [назад]
loading...
Коментари