Откопуваат хотел затрупан со лавина снег

Сабота, 12 Јан 2019 | Прочитано 380 пати.

Хотелот Сантис во швајцарското зимувалиште Швегалп го затрупа лавина снег.

Врз него се урнала 300 метри широка лавина, при што се повредени тројца луѓе, а 25 автомобили се затрупани со снегот.

Во Европа како последица од снежното невреме до сега загинаа 17 луѓе.


[назад]
loading...
Коментари