Отворена најголемата Џамија во Европа

Вторник, 27 Авг 2019 | Прочитано 1,268 пати.

Во чеченскиот град Шали е отворена најголемата џамија во Европа. Зградата на џамијата е направена од бел мермер, објектот во својата внатрешност може да прими 30.000 луѓе, додека на нејзиното плато може да собере до 70.000 луѓе. На церемонијата на отворањето, претседателот на Чеченската Република, Рамзан Кадиров објави дека објектот ќе биде посветен на пророкот Мухамед.

[назад]
loading...
Коментари