Полицијата крвнички тепаше, демонстранти возвратија со иста мерка

Понеделник, 03 Дек 2018 | Прочитано 262 пати.

Над 370 приведени и повеќе од 130 повредени. Ова е билансот од саботните нереди кои го тресеа главниот град на Франција поради зголемување на даноците и цените на горивата.

Насилството продолжи и вчера, но на улиците во Париз имаше помалку луѓе отколку првиот ден на демонстрациите. Во градот биле распоредени безмалку 4 600 припадници на полициските сили.


[назад]
loading...
Коментари