Штрахе по затворањето џамии: Ова е само почеток

Понеделник, 11 Јун 2018 | Прочитано 186 пати.

Австрискиот вицеканцелар Хајнц Кристијан Штрахе истакна дека одлуката на Владата за протерување на имамите и затворање седум џамии, како и забраната на работа на едо исламско верско здружение е - само почеток.


Во интервју за австриските медиуми, Штрахе истакна дека мора да се продолжи да се дејствува со сета сила против прекршувањето на законот од страна на радикалниот ислам.

[назад]
loading...
Коментари