Бизарна снимка риба мутант со глава на голуб

Четврток, 14 Јун 2018 | Прочитано 2,641 пати.

Снимка на која е прикажана риба со глава голуб.


Според зборовите на кинескиот стручњак за поморство, ова мутантно животно можеби било лишено од кислород.


 


Меѓутоа стручњак од Академија за науки, Јанг Ксинг објаснува дека за оваа врста риби познато е дека поминуваат низ генетска мутација, но напоменува тој дека ваква чудна мутација невидел досега.


 


Инаку, рибата со глава на голуб која го узбурка интернет, уловена и снимена во Кина.[назад]
loading...
Коментари